Головна Новини HI-tech космос NASA Perseverance добув новий зразок гірської породи на Марсі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA Perseverance добув новий зразок гірської породи на Марсі (ФОТО)

Марсохід запечатав керн у трубці титану та склав до інших зразків

25 листопада 2021, 15:55
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Шестиколісний робот-дослідник американського Національного управління з аеронавтики та дослідження космічного простору здобув новий зразок марсіанського ґрунту. Про це повідомляється на офіційній сторінці ровера NASA у соціальній мережі Twitter.

NASA Perseverance добув новий зразок гірської породи на Марсі (ФОТО)

NASA Perseverance. Фото: NASA

Марсохід NASA Perseverance зібрав черговий зразок гірської породи Червоної планети. Для цього він взяв другу пробу з каменю, який може представляти цінність із наукового погляду. У пресслужбі марсохода розповіли, що Perseverance подвоює зразки для деяких високопріоритетних цілей.

Ровер добув керн, запечатав його у спеціальній трубці титану, а потім сховав його у своєму корпусі. У майбутньому вони опиняться на планеті.

Наразі робот вже запечатав п'ять таких зразків.

Для довідки: NASA Perseverance шукає ознаки стародавнього марсіанського життя та збирає десятки зразків породи Червоної планети. Планується, що проби буде доставлено на Землю вже 2031 року у рамках спільної кампанії NASA та ESA.

NASA Perseverance добув новий зразок гірської породи на Марсі (ФОТО) - фото 2

Фото:   NASA/JPL-Caltech

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" писало про те, що NASA Curiosity за допомогою свого обладнання зафільмував просторий марсіанський ландшафт. У цей час робот прямує до гори Шарп, яка утворює центральну вершину кратера Гейла. Отримані від марсохода дані фахівці об'єднали в одне кольорове зображення.

Також сайт "Коментарі" повідомляв про те, що фахівці з NASA зняли та озвучили дивовижний космічний об'єкт. Вони повідомили, що ця туманність є залишком після вибуху масивної зірки. Руйнівна сила вибуху створила Крабовидну туманність.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини