Головна Новини HI-tech космос Як виглядає полярне сяйво на Марсі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає полярне сяйво на Марсі (ФОТО)

Вчені зафіксували полярне сяйво на Марсі

2 липня 2021, 15:42
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний апарат Об'єднаних Арабських Еміратів зробив знімки дискретного полярного сяйва на червоній планеті. Про це повідомляє Nature.

Як виглядає полярне сяйво на Марсі (ФОТО)

Полярне сяйво на Марсі. Фото emiratesmarsmission.ae

На Марсі існує кілька типів північного сяйва: протонне, дискретне і розсіяне. Жодне з цих явищ не вдасться побачити неозброєним оком. Для цього буде потрібно спеціальне обладнання. Космічний зонд ОАЕ Hope зміг зробити перші в історії чіткі знімки дискретного сяйва на червоній планеті.

Дане явище виникає тоді, коли сонячний вітер стикається з магнітними полями кори Марса. Після цього заряджені частинки стикаються з киснем у верхніх шарах атмосфери, що і викликає ефект світіння.

Як виглядає полярне сяйво на Марсі (ФОТО) - фото 2

Вчені розповіли про те, що протонне сяйво відбувається вдень, коли сонячний вітер взаємодіє з воднем в екзосфері червоної планети, а ось розсіяне, навпаки, можна спостерігати тільки під час сильних сонячних бур.

На думку дослідників, магнітне поле кори Марса направляє швидкі електрони з космосу до атмосфери та це своєю чергою змушує мерехтіти кору також, як полярне сяйво на нашій планеті.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало нові фото марсохода і вертолітного дрона на Марсі. Дану фотографію вдалося зробити на камеру робота Perserverance, яка призначена для макрофільмування скель і поверхні Марса. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск вперше показав добудований новий прототип ракети-носія Super Heavy. Новий зразок для випробувань був названий Booster 3. Він зроблений з нержавіючої сталі та досягає у висоту 70 метрів. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Василий

2 липня 2021, 15:17

полячрное сиячние на МАРСЕ ,это равносильно занятием анонизмом на Крещатике или на Крсной площади в Москве, Засирают мозги людям разной жыдовской хуетой.


Новини