Головна Новини HI-tech космос Ілон Маск показав побудований прототип нової космічної ракети (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Ілон Маск показав побудований прототип нової космічної ракети (ФОТО)

Новий прототип Super Heavy готовий до випробувань

2 липня 2021, 11:53 comments1811
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск показав прототип космічної ракети Super Heavy. Фотографія була опублікована на офіційній сторінці Маска в соціальній мережі Twitter.

Ілон Маск показав побудований прототип нової космічної ракети (ФОТО)

Ілон Маск показав прототип ракети Super Heavy. Фото з відкритих джерел

На знімку зображений прототип під назвою Booster 3. Його висота становить 70 метрів. Booster 3 виконаний з нержавіючої сталі та вже готовий до проведення випробувань.

Ракета-носій Super Heavy в майбутньому буде використана для запусків космічного корабля SpaceX Starship. На цей момент прототип був встановлений на платформу для проведення випробувань на майданчику Starbase, що в штаті Техас. Як стало відомо, даний апарат не буде літати. На Booster 3 протестують паливну систему ракети під стартовими навантаженнями. Орбітальний запуск здійснить вже наступна версія прототипу ракети Super Heavy під назвою Booster 4.

Ілон Маск показав побудований прототип нової космічної ракети (ФОТО) - фото 2

Також Маск показав будівництво вежі обслуговування орбітального пускового комплексу. На неї додали вже 7 сегмент. Вежа знадобиться для збору всієї ракети, яка буде мати (в собі) Starship і Super Heavy.

Для довідки: ракета-носій Super Heavy розрахована на запуск корабля з понад 100 тонн корисного навантаження і виведення його на низьку навколоземну орбіту. Перший запуск космічного корабля Starship ракетою Super Heavy може відбутися вже в серпні цього року.

 Ілон Маск показав побудований прототип нової космічної ракети (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA показало нове фото з червоної планети. На знімку зображенні ровер Perserverance і вертолітний дрон Ingenuity. Вчені відзначили, що дане зображення було найскладніше отримати та те, що воно складається з 62 знімків отриманих на камеру робота для макрофільмування. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що астрономи з Каліфорнійського інституту виявили незвичайну зірку. Розмір даного небесного тіла трохи перевищує розмір Місяця, проте його маса перевищує масу Сонця приблизно в 1,3 раза. Читайте про це у нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини