Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили незвичайну зірку: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили незвичайну зірку: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені показали, як виглядає найменший білий карлик

1 липня 2021, 14:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи виявили незвичайного білого карлика. Про це повідомляє видання NewScientist.

Вчені виявили незвичайну зірку: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені показали незвичайного білого карлика. Фото і з відкритих джерел

Як стало відомо вчені з Каліфорнійського університету виявили нову зірку, яку назвали ZTF J190132.9 145808.7. Даного білого карлика вдалося знайти завдяки автоматичному телескопу ZTF. Його розмір приблизно відповідає розміру Місяця, а ось маса значно більше, ніж у Сонця. Нововідкрита зірка є найменшою у своєму роді з тих, які відомі вченим.

Дослідники провели ряд додаткових досліджень, щоб підтвердити властивості зірки. Для цих досліджень використовувалися різні телескопи.

Вчені з'ясували, що даний білий карлик дуже швидко обертається. Його оборот навколо своєї осі займає приблизно 6,9 хвилини. Також стало відомо, що він має масу, яка перевищує масу Сонця приблизно в 1,3 раза, а її радіус всього на 400 кілометрів більше, ніж у Місяця. ZTF J190132.9 145808.7 перебувати приблизно в 130 світлових роках від Землі.

За словами фахівців цей білий карлик продовжує стискатися, і якщо так піде і далі він може почати колапсувати Це може призвести до створення нової нейтронної зірки або до вибуху. Дані події можуть відбутися в найближчі кілька сотень мільйонів років.

Дану зірку зобразили поруч з нашим супутником для того, щоб порівняти розміри.

Вчені виявили незвичайну зірку: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі. Фахівці розповіли про її розмірах, а також про те на якій відстані вона знаходиться від нашого Сонця. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає сонячний транзит Міжнародної космічної станції.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини