Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі (ФОТО)

Фахівці розповіли про те, коли комета максимально наблизиться до Сонця

30 червня 2021, 15:17
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Фахівці з проєкту Dark Energy Survey розповіли про, можливо, найбільшу з виявлених комет у нашій Сонячній системі. Про це повідомляє видання sci-news.com.

Вчені показали, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі (ФОТО)

Вчені показали найбільшу комету в Сонячній системі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, що це небесне тіло виявили на архівних знімках проєкту Dark Energy Survey двоє астрономів з Пенсільванського університету, Гері Бернштейн і Педро Бернардінеллі. В їх честь і була названа комета.

Вчені показали, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі (ФОТО) - фото 2

Комета Бернардінеллі-Бернштейна має ширину від ста до двохсот кілометрів, це приблизно в десять разів більше, ніж більшість комет Сонячної системи. Вона була виявлена у 2014 році на відстані 29 а.е (астрономічна одиниця виміру в Системі постійних Міжнародної служби обертання Землі тисячі дев'ятсот дев'яносто дві рівна 149 597 870,610 км) від Сонця.

Наразі вона перебуває вже на відстані 20 а.е від нашої зірки. Комета досягне своєї найближчої точки до Сонця, відомої як перигелій, у 2031 році. У цей момент відстань між нею і Сонцем буде приблизно 11 а.о.

Фахівці з NOIRLab NSF зробили ілюстрації того, як могло б виглядати це небесне тіло у зовнішній Сонячній системі.

Вчені показали, як виглядає найбільша комета в Сонячній системі (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA вже три тижні не може полагодити свій космічний телескоп Hubble. Нині стала відома можлива причина збою системи. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що американський космічний апарат Mars Reconnaissance Orbiter зафіксував китайський ровер на поверхні червоної планети. У цей момент марсохід Zhurong здійснював рух в напрямку південної частини Марса. Деталі — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини