Головна Новини HI-tech космос Фото з орбіти Марса: NASA сфотографувало китайський ровер
commentss НОВИНИ Всі новини

Фото з орбіти Марса: NASA сфотографувало китайський ровер

Американське відомство NASA показало на фото китайський марсохід

25 червня 2021, 13:02 comments12589
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) опублікувало нову фотографію з Марса. Про це повідомляється на офіційному сайті Університету Арізони.

Фото з орбіти Марса: NASA сфотографувало китайський ровер

NASA показало новий знімок з Марса. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, багатофункціональна автоматична міжпланетна станція відомства Mars Reconnaissance Orbiter сфотографувала, китайський ровер Zhurong, коли той здійснював рух в напрямку південної частини червоної планети.

Даний знімок вдалося отримати завдяки спеціальній камері HiRISE, встановленої на космічному апараті. Вона може розпізнавати відносне маленькі предмети на великій відстані. Фахівці з університету відзначили, то наскільки далеко вдалося просунутися китайському марсоходу від місця посадки.

Фото з орбіти Марса: NASA сфотографувало китайський ровер - фото 2

Для довідки: ровер Zhurong — це перший марсохід повністю розроблений Китаєм. Він прибув на червону планету в складі місії "Тяньвень-1" в кінці минулого місяця. З того часу, Zhurong регулярно відправляє нові знімки на Землю.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайський марсохід зробив "Селфі" на тлі його посадкової платформи на Марсі. Також були опубліковані знімки марсіанської пустелі з камери встановленої на ровері. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що вчені показали місце, де зароджуються зірки. На фотографії можна побачити сузір'я Вестерлунд 2, а також газову хмару навколо нього. Фахівці відзначили, що їм вперше вдалося отримати знімок такого високого дозволу. Передбачатися, що і надалі в цьому місці будуть продовжувати з'являтися нові зірки. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини