Головна Новини HI-tech космос Як виглядає місце, в якому "народжуються" зірки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає місце, в якому "народжуються" зірки (ФОТО)

Вчені показали газовий міхур, в якому "народжуються" зірки

24 червня 2021, 16:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зафіксували газовий міхур, який оточує зоряне скупчення Вестерлунд 2. Про це повідомляє видання Live Science.

Як виглядає місце, в якому "народжуються" зірки (ФОТО)

Місце формування зірок. Фото з відкритих джерел

Вестерлунд 2 є однією з найяскравіших областей зореутворення в нашій галактиці. Вона знаходиться на відстані приблизно 20 тисяч світлових років від Землі. Повідомляється, що до цього часу астрономам не вдавалося сфотографувати його у високій роздільній здатності.

На новому зображенні вчені побачили, що зоряне скупчення оточене лише одним газовим міхуром, а не двома, як передбачалося раніше. Фахівці очікують, що Вестерлунд 2 і далі породжуватиме нові зірки.

Автор дослідження Майтрайі Тиварі з Мерілендського університету розповів про те, що коли утворюються масивні зірки, вони випускають більш сильні викиди протонів, електронів і атомів важкого металу, ніж наше Сонце. Це явище називають зоряними вітрами. Сильні зоряні вітри здатні формувати міхури у хмарах щільного і холодного газу. Саме один з них і вдалося зняти на фото.

Як виглядає місце, в якому ”народжуються” зірки (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що, вивчаючи знімки планети Венера, вчені виявили незвичайні об'єкти на її поверхні. Фахівці розповіли про те, що останні можуть означати і коли вони зможуть вивчити їх глибше. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що космічний телескоп Hubble зміг зафіксувати зіткнення двох галактик. Наразі вони знаходяться вже на останній стадії злиття. Вчені розповіли про те, що може статися після його завершення. Всі подробиці — у нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини