Головна Новини HI-tech космос Як виглядає одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як виглядає одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті (ФОТО)

Вчені показали зоряне скупчення, яке знаходиться на відстані близько 180 тисяч кілометрів від Землі

6 липня 2021, 14:03
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна обсерваторія NASA/ESA Hubble показала одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті. Про це повідомляє видання Space.com.

Як виглядає одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті (ФОТО)

Hubble сфотографував зоряне скупчення. Фото: ESA / Hubble

Як стало відомо, телескоп зробив фото розсіяного зоряного скупчення, яке називається NGC 330. Дана група самосвітних небесних тіл розташована на відстані близько 180 тисяч світлових років від Землі в карликовій галактиці, яка є супутником Чумацького шляху.

Щоб створити дане зображення, фахівці використовували архівні знімки спостереження 2018 року зроблені ширококутною камерою космічною обсерваторією Hubble.

Вчені розповіли, що за допомогою цього скупчення зірок, які виступають в ролі природних лабораторій, вони в майбутньому зможуть дізнатися, як формуються та еволюціонують дані небесні тіла.

Також, астрономи відзначили, що на зображенні перехресні візерунки яскравих зірок насправді є спотворенням обладнання телескопа. Вони утворюються завдяки світлу, яке відбивається від чотирьох лопатей, що підтримують лопаті Hubble.

Як виглядає одне з найкрасивіших зоряних скупчень у Всесвіті (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічна обсерваторія американського відомства NASA зафіксувала кілька гігантських галактик, які знаходяться в скупченні Персея. Вчені розповіли про те, на якій відстані ці зоряні системи знаходяться від Землі, а також показали фото. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертолітний дрон NASA здійснив черговий політ на червоній планеті. Він став найдовшим і довгим, а також найважчим польотом, який здійснював дрон. Під час перельоту робот зміг зробити нові фото і надіслати їх на Землю. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини