Головна Новини HI-tech космос Hubble сфотографував одразу кілька гігантських галактик: як вони виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble сфотографував одразу кілька гігантських галактик: як вони виглядають (ФОТО)

Hubble показав, як виглядають дві гігантські галактики в скупченні Персея

6 липня 2021, 12:35 comments2008
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічний телескоп Hubble сфотографував одразу кілька великих галактик. Про це повідомляється на офіційному сайті космічної обсерваторії.

Hubble сфотографував одразу кілька гігантських галактик: як вони виглядають (ФОТО)

Hubble сфотографував одночасно кілька галактик. Фото: Hubble

Як стало відомо, апарат зміг зафіксувати зоряні системи під назвою 2MASX J03193743 4137580 і UGC 266. Перша є лінзоподібною, а друга спіральною. Фотографії були отримані завдяки ширококутної камери Hubble WFC3.

Вчені розповіли про те, що ці структури є складовими частинами одного з найбільших у Всесвіті скупчень галактик під назвою Персей. Воно складається з тисяч галактик. Відстань до них від нашої планети становить близько 350 мільйонів світлових років.

Для довідки: скупчення Персея є одним з найпотужніших об'єктів у Всесвіті. Воно містить тисячі галактик у величезній хмарі газу температурою в мільйони градусів. Відомо, що даний об'єкт віддаляється від нас зі швидкістю, яка перевищує  п'ять тисяч кілометрів в секунду.

На фото зліва знаходиться 2MASX J03193743 4137580, а праворуч UGC 266.

Hubble сфотографував одразу кілька гігантських галактик: як вони виглядають (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA завдяки космічному апарату Solar Dynamics Observatory сфотографували найпотужніший за останні чотири роки спалах на Сонці. Вчені розповіли, що він утворився з плями на зірці під назвою AR2838. Дане явище призвело до короткочасного відключення радіозв'язку на Землі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що космічний апарат Об'єднаних Арабських Еміратів зробив фотографії полярного сяйва на червоній планеті. Вчені розповіли про те, що дане явище називається дискретним полярним сяйвом, а також про те, що викликає його. Дані фотографії є першими в історії чіткими зображеннями дискретного сяйва. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини