Головна Новини HI-tech космос Як відбувалася висадка китайського ровера Zhurong на Марсі (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як відбувалася висадка китайського ровера Zhurong на Марсі (ВІДЕО)

Китай показав відео висадки свого марсохода на червоній планеті

30 червня 2021, 18:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Китай показав на відео приземлення ровера Zhurong на поверхню червоної планети. Ролик був опублікований на офіційній сторінці Китайського національного космічного управління (CNSA) в соціальній мережі Twitter.

Як відбувалася висадка китайського ровера Zhurong на Марсі (ВІДЕО)

Китай показав нове відео з Марса. Фото з відкритих джерел

На відео видно, як системи апарату розкрили парашути перед приземленням, розгортання посадкової платформи, а також те, як ровер робив свої перші "кроки" на Марсі.

Як повідомляє CNSA, нині Zhurong знаходиться на червоній планеті вже понад 40 марсіанських днів і за цей час йому вдалося подолати 236 метрів.

В агентстві також запевнили, що апарат знаходиться в хорошому стані і продовжує свою місію. Орбітальний апарат "Тяньвень-1", який доставив ровер на поверхню Марса, знаходиться на орбіті вже понад 300 днів.

Для довідки: Китайський шестиколісний робот Zhurong приземлився на червону планету 15 травня. Він був відправлений туди в складі місії "Тяньвень-1". Вона стала першою марсіанською місією для країни.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA за допомогою свого апарату Mars Reconnaissance Orbiter записало китайський ровер Zhurong, який здійснював рух на поверхні червоної планети. Вчені зазначили про те, як далеко вдалося просунутися китайській машині від своєї посадкової платформи. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що CNSA показало нові фотографії з Марса. На них був зображений марсохід Zhurong, його посадкова платформа, а також марсіанська пустеля. Знімки були продемонстровані під час офіційної церемонії, на якій говорили про успіхи китайської місії на Марсі. Подробиці — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини