Головна Новини HI-tech космос Як Китай збирається захищати Землю від астероїдів
commentss НОВИНИ Всі новини

Як Китай збирається захищати Землю від астероїдів

Флот для відбиття астероїдної загрози буде побудований вже в найближчі 10 років

7 липня 2021, 17:27
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай створить ракети, які повинні захистити нашу планету від астероїдів. Про це повідомляє видання SCMP.

Як Китай збирається захищати Землю від астероїдів

Китай створить захист від астероїдів. Фото з відкритих джерел.

Як стало відомо, влада Китаю анонсували створення спеціального космічного флоту, який буде відбивати астероїдну загрозу для Землі. Безліч без'ядерних ударних засобів створять на базі китайський космічних ракет "Чанчжен-5".

У Китаї стверджують, що їхні фахівці вже за 10 років зможуть створити певний засіб для корекції орбіти астероїдів. Планується, що для цього створять 23 космічні ракети з кораблями-камікадзе на борту. Такий флот зможе змінити орбіту даних небесних тіл із небезпечної на безпечну через три роки після свого старту.

Для довідки: Раніше американське відомство NASA представили проєкт під назвою HAMMER, в якому йдеться про те, що орбіту астероїдів можна змінити без використання ядерної зброї, а із застосуванням безлічі ракет. За словами фахівців, ядерний вибух лише погіршить ситуацію.

Розробники з Китаю запевняють, що їх флоту знадобиться у два рази менше ударної маси, ніж в аналога з США.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що засновник компанії SpaceX Ілон Маск вперше показав побудований новий прототип ракети-носія Super Heavy. Він виконаний із нержавіючої сталі та досягає 70 метрів у висоту. У своєму Twitter Ілон розповів про те, що даний прототип вже готовий до проведення випробувань. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже писав про те, що NASA показало, як виглядає зібрана космічна ракета, яка відправить людей на Місяць. Вже цього літа на ракету встановлять капсулу екіпажу космічного корабля Orion, а потім, вкінці року, проведуть випробувальний політ навколо супутника Землі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.scmp.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини