Головна Новини HI-tech космос Як буде виглядати російсько-китайська база на Місяці (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Як буде виглядати російсько-китайська база на Місяці (ФОТО)

Китай і РФ планують побудувати базу на супутнику Землі

17 червня 2021, 15:35
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Російське космічне агентство "Роскосмос" і Китайське національне космічне управління (CNSA) представили проєкт спільної місячної бази. Його презентували під час міжнародної конференції, яка відбулася у Санкт-Петербурзі.

Як буде виглядати російсько-китайська база на Місяці (ФОТО)

Як буде виглядати база РФ і Китаю на Місяці. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, базу на єдиному супутнику Місяця РФ і Китай планують відкрити до 2035 року. Згідно з планами, її будівництво має здійснитися у кілька етапів:

• Перший етап (розвідувальний) триватиме до 2025 року. Під час нього відправлять на Місяць по три дослідних апарати. Після проведення досліджень буде точно визначено місце під будівництво об'єкта.

• Другий етап (будівництво) відбуватиметься у період із 2026 по 2030 роки. Під час нього будуть використані по одному космічному апарату від кожної країни.

• Третій етап (завершальний) триватиме з 2030 по 2035 роки. Під час нього планується завершити будівництво, а також почати експлуатацію бази.

На ній будуть розташовуватися майданчики для зльоту і посадки космічних апаратів і низка модулів різного призначення.

Як буде виглядати російсько-китайська база на Місяці (ФОТО) - фото 2


Як буде виглядати російсько-китайська база на Місяці (ФОТО) - фото 3

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA відправить на зворотний бік Місяця кілька комплектів з обладнанням. У відомстві розповіли про кожен комплект і про завдання, які належить виконати з їх допомогою. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання "Коментарі" інформувало про те, що у роботі космічного телескопа НАСА "Хаббл" стався збій. Наразі фахівці намагаються вивести космічний апарат із безпечного режиму, у який він через це увійшов. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини