Головна Новини HI-tech космос Що відправить NASA на зворотний бік Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відправить NASA на зворотний бік Місяця

NASA відправить кілька комплектів обладнання на супутник Землі

16 червня 2021, 18:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідження космічного простору (NASA) планує відправити обладнання на зворотний бік Місяця. Про це повідомляється на сайті відомства.

Що відправить NASA на зворотний бік Місяця

NASA відправить обладнання на темну сторону Місяця. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, у відомстві хочуть відправити кілька комплектів обладнання для досліджень, які будуть стосуватися теплових потоків, електричної провідності надр і магнітного поля єдиного супутника Землі. Також будуть відправлені два сейсмографи, за допомогою яких вчені будуть спостерігати за місячною сейсмічною активністю.

Відомство вже визначилося із вибором устаткування:

• Комплект під назвою Lunar Vertex буде складатися із ровера і посадкового модуля. Апарат проведе дослідження магнітного поля в області Рейнер Гамма.

Ще два комплекти обладнання будуть відправлені на зворотний бік Місяця до кратера Шредінгер.

• Farside Seismic Suite містити два сейсмографи, які допоможуть визначити тектонічну активність зворотної сторони супутника.

• LITMS міститиме бур і зонд, за допомогою яких вчені планують досліджувати теплові потоки та електричну провідність надр у районі цього кратера.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що Китай здійснить пілотований космічний політ 17 червня. Він стане для Китаю першим за останні п'ять років. Астронавти будуть знаходитися в модулі космічної станції протягом трьох місяців. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що NASA побудує телескоп, який буде "полювати" за астероїдами. Відомство продемонструвало рендери майбутнього апарату і розповіло про їхні характеристики. Деталі — у нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини