Головна Новини HI-tech космос 17 червня Китай здійснить пілотований космічний політ: що відомо (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

17 червня Китай здійснить пілотований космічний політ: що відомо (ФОТО)

Китай відправить космонавтів на орбіту Землі

16 червня 2021, 13:36
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китай планує завтра запустити пілотовану космічну місію. Про це повідомляє видання Reuters.

17 червня Китай здійснить пілотований космічний політ: що відомо (ФОТО)

Китай здійснить пілотований політ у космос. Фото Reuters.

Як стало відомо, в рамках пілотованого космічного польоту Китай хоче відправити на орбіту Землі трьох космонавтів. Мета польоту полягає в проведенні перевірки на орбіті основних технологій по будівництву та експлуатації космічної станції Китаю. Дана пілотована місія стане для цієї країни першої за останні п'ять років.

Відомо, що екіпаж буде відправлений на космічному кораблі Shenzhou-12, який буде запущений з космодрому Цзюцюань, що на північному заході Китаю. Всього для завершення будівництва китайської космічної станції необхідно 11 таких місій, Shenzhou-12 стане третьою.

17 червня Китай здійснить пілотований космічний політ: що відомо (ФОТО) - фото 2

У Китайському агентстві пілотованих космічних польотів розповіли, що троє космонавтів будуть знаходитися в базовому модулі Tianhe космічної станції Китаю протягом трьох місяців. Це стане найтривалішим перебуванням китайських астронавтів на орбіті.

17 червня Китай здійснить пілотований космічний політ: що відомо (ФОТО) - фото 3

Для довідки: будівництво космічної станції Китаю було розпочато у квітні цього року. Тоді був запущений один з трьох модулів станції під назвою Tianhe.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA показало, як буде виглядати телескоп, який буде "полює" за астероїдами. У відомстві розповіли про характеристики та дату запуску майбутнього апарату, який буде називатися Near Earth Object Surveyor. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що Китай вивів на орбіту кілька супутників різного призначення. Їх доставила космічна ракета Long March 2D. Детальніше читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини