Головна Новини HI-tech космос Встановити стійкий зв'язок із українським супутником "Січ-2-1" не вдалося: що зараз із апаратом
commentss НОВИНИ Всі новини

Встановити стійкий зв'язок із українським супутником "Січ-2-1" не вдалося: що зараз із апаратом

Січ-2-1 працює в енергозберігаючому режимі, а відмов апаратури виявлено не було

28 січня 2022, 17:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

У КБ "Південне" розповіли про стан українського супутника "Січ-2-1" . Пост із коментарями представників компанії був опублікований на офіційній сторінці Facebook.

Встановити стійкий зв'язок із українським супутником "Січ-2-1" не вдалося: що зараз із апаратом

"Січ-2-30". Фото: facebook.com/DNcustomsUA

13 січня 2022 року в результаті кластерного пуску ракета-носій Falcon 9 вивела український супутник дистанційного зондування Землі "Січ-2-1" на орбіту нашої планети.

Як зазначили фахівці, після відділення космічного апарату з ним було встановлено зв'язок та отримано телеметричну інформацію, яка підтвердила працездатність бортової апаратури.

Проте, як розповіли в КБ "Південне": "Ряд зовнішніх факторів, пов'язаних з особливостями кластерного запуску, не дозволив встановити стійкий зв'язок із космічним апаратом під час найважливіших перших сеансів та забезпечити своєчасну побудову його штатної орієнтації".

Орієнтація залишилася такою, коли на робочі поверхні сонячної батареї потрапляє лише відбите від Землі сонячне випромінювання або короткочасне пряме випромінювання під малим кутом. Поєднання цих факторів спричинило негативний вплив на енергетичний баланс апарату.

Фахівці наголосили, що завдяки закладеним на етапі розробки та створення супутника інженерним рішенням та алгоритмам роботи, "Січ-2-1" самостійно перезавантажився та відновив свою працездатність в енергозберігаючому режимі. За результатами наступних сеансів зв'язку відмови бортової апаратури не виявлено.

За даними вчених, протягом 1-2 місяців просторове становище стане сприятливим для накопичення електроенергії, а це дозволить привести орієнтацію до штатної.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" писав про те, що студент попросив у Ілона Маска Tesla Model 3 в обмін на видалення облікового запису в соціальній мережі, який слідкує за переміщенням приватного літака мільярдера. Стало відомо, що відповів підприємець на це.

Сайт "Коментарі" поінформував про те, що вчені виявили невідомий науці об'єкт . Він знаходиться в нашій галактиці, на відстані кількох тисяч світлових років. Як розповіли дослідники, небесне тіло випромінює в космос енергію. Раніше їм уже доводилося фіксувати подібні джерела, проте це виявилося унікальним.

Читайте також про те, що в сусідній країні спалахнули протести через один із найбільш обмежувальних законів у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини