Головна Новини HI-tech космос Відкрито дві нові планети: NASA показало, як вони виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Відкрито дві нові планети: NASA показало, як вони виглядають (ФОТО)

NASA показало показало фотографії двох великих екзопланет

14 червня 2021, 17:19 comments6076
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору показали фото із зображенням двох екзопланет. Про це повідомляє на офіційному сайті відомства.

Відкрито дві нові планети: NASA показало, як вони виглядають (ФОТО)

Як виглядають екзопланети. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, планети були виявлені "мисливцями" за планетами в рамках фінансованої NASA програми під назвою Planet Hunters TESS. Вони обертаються навколо зірки HD 152843, яка має схожі характеристики з нашим Сонцем. Ця небесне тіло знаходиться на відстані приблизно 352 світлових років від Землі.

Перша планета (B) має розміри порівнянні з Нептуном і робить повний оборот навколо свого "Сонця" приблизно за 12 днів. Друга (С) має великі розміри (приблизно в 5,8 разів більше Землі, тоді як перша в 3,4) і робить оборот навколо HD 152843 за 19-35 днів.

Для довідки: екзопланетою називають планети, які не перебувають в Сонячній системі. Вони невеликі за розміром і тьмяні, а самі знаходяться далеко від Сонця, що ускладнює їх пошук. Найближча до Землі екзопланета знаходиться на відстані трохи більш як чотири світлових років.

Відкрито дві нові планети: NASA показало, як вони виглядають (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що космічний телескоп Hubble сфотографував галактику, у якої всередині знаходиться надмасивна чорна діра. Дана "активна" Сонячна має назву NGC 3254 і відноситься до сейфертовських. Більш докладно про це читайте в нашій статті.

Також видання інформувало про те, що американське відомство NASA показало, як виглядає космічна ракета, яка повинна запустити космічний корабель Orion. Стало відомо, що вже в цьому році відомство проведе випробування даної ракети-носія.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

алекс

16 червня 2021, 09:49

это реальное фото? Мы так четко можем увидеть планеты на расстоянии 352 световых лет? При такой скорости обращения вокруг звезды мы должный увидеть размазанную по орбите картинку. Или это компьютерная симуляция?


Новини