Головна Новини HI-tech космос Вчений заявив про історичне відкриття: виявив на Землі перші об'єкти з-за меж Сонячної системи
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчений заявив про історичне відкриття: виявив на Землі перші об'єкти з-за меж Сонячної системи

Відомий астрофізик розповів, що знайшов в Тихому океані перші об'єкти, які прибули на нашу планету з-за меж Сонячної системи

30 серпня 2023, 17:33
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Професора астрофізики Гарвардського університету Аві Леб стверджує, що його команда може бути на порозі відкриття, яке відкриє "нову сторінку у розумінні нашого Всесвіту". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Daily Mail.

Вчений заявив про історичне відкриття: виявив на Землі перші об'єкти з-за меж Сонячної системи

Професор астрофізик Аві Леб можливо тримає перші об'єкти з-за меж Сонячної системи. Фото: Anadolu Agency

Команда вчених з Гарварду 29 серпня заявила, що дивний метеор, який впав у Тихий океан дев’ять років тому, прибув з-за меж Сонячної системи. Професор і астрофізик-теоретик Гарвардського університету Аві Леб розповідає, що на основі раннього аналізу зразків об’єктів, що впали поблизу узбережжя Папуа-Нової Гвінеї в червні 2014 року, вдалось встановити їх міжзоряне походження.

Аві Леб стверджує, що 700 крихітних залишків метеора не відповідають жодному з існуючих сплавів у нашій Сонячній системі.

"Це історичне відкриття, тому що воно вперше показує, що люди доторкнулися до матеріалів великого об’єкта, який прибув на Землю з-за меж Сонячної системи", — вважає Леб.

Крім того, вчений додав, що його команда вивчає, чи ці об’єкти мають штучне, чи природне походження.

"Фундаментальне питання полягає в тому, чи був метеорит природного чи технологічного походження. Ми сподіваємося відповісти на це питання за допомогою подальшого аналізу його ізотопного складу та радіоактивного датування", — повідомив професор Гарвардського університету.

Леб і його команда опублікували результати свого дослідження, які ще мають пройти рецензію. Однак слід бути критичним до повідомлень Леба. Відомий астрофізик не вперше дивує громадськість та колег. У 2021 році фізик випустив книгу в якій стверджував, що космічний об’єкт Оумуамуа міг бути "космічним сміттям" інопланетної цивілізації. За такі припущення колеги Аві Леба розкритикували астрофізика та заявили, що він "змішує науку та безглузді сенсації".

Нагадаємо, що Оумуамуа був виявлений за допомогою телескопа на Гаваях та вважається першим зафіксованим міжзоряним відвідувачем Сонячної системи.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про колишнього офіцера Пентагону, який заявив, що США контактували з НЛО та приховують цю інформацію.

Також "Коментарі" писали, що російська космічна станція "Луна-25" розбилась об поверхню Місяця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини