Головна Новини HI-tech космос Щось пішло не так: російська космічна станція "Луна-25" розбилась об поверхню Місяця
commentss НОВИНИ Всі новини

Щось пішло не так: російська космічна станція "Луна-25" розбилась об поверхню Місяця

Космічний апарат, який мав повернути росіян на Місяць вперше за майже 50 років розбився об поверхню супутника Землі.

20 серпня 2023, 12:12
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Російська Федерація намагалась вперше за майже півстоліття відновити програму "Луна". 11 серпня росіяни запустили космічну станцію "Луна-25", однак вже 20 серпня російський апарат розбився об поверхню Місяця. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Щось пішло не так: російська космічна станція "Луна-25" розбилась об поверхню Місяця

Російська космічна станція "Луна-25" розбилась об поверхню Місяця

Як повідомляє російська космічна агенція "Роскосмос" зв'язок з автоматичною станцією "Луна-25" зник і за розрахунками апарат перейшов на іншу орбіту та врізався об поверхню Місяця.

"Роскосмос" повідомив, що 19 серпня мав відбутись імпульс, який би вивів російський апарат на необхідну орбіту для посадки на супутник Землі, однак зв'язок було втрачено, а спроби його відновити 19 та 20 серпня не дали результатів.Російська агенція заявила, що створить спеціальну комісію для вияснення причин провалу місії. 

В ЗМІ також потрапила інформація, що "Роскосмос" закликав у Кремлі заборонити критичне висвітлення програми "Луна-25", яку планували останні 15 років.

Нагадаємо, що Росія останній раз запускала апарат "Луна-24" у 1976 році. Новий проєкт з назвою "Луна-25" широко висвітлювався російськими ЗМІ, як велике повернення Росії на Місяць та був частиною пропаганди РФ щодо величі країни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни евакуювали село на Далекому Сході РФ через запуск космічної станції "Луна-25".

Також "Коментарі" писали, що астрономи знайшли космічний об'єкт, який обертається навколо білого карлика та має температуру вище ніж на поверхні Сонця. Температура цієї планети на 2 тис. градусів перевершує температуру нашої зірки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини