Головна Новини HI-tech космос Вчені знайшли "пекельну планету": вона гарячіша за Сонце
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені знайшли "пекельну планету": вона гарячіша за Сонце

Астрономи знайшли космічний об'єкт, який обертається навколо білого карлика та має температуру вище ніж на Сонці.

17 серпня 2023, 15:50
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На відстані 1400 світлових років від Землі астрономи виявили планетний об’єкт, який показує, наскільки екстремальні температури можна знайти у Всесвіті. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Physics Astronomy.

Вчені знайшли "пекельну планету": вона гарячіша за Сонце

Вчені знайшли планету, яка гарячіша за Сонце. Фото з відкритих джерел

Вчені виявили об’єкт WD0032-317B, який дуже близько обертається навколо гарячого білого карлика з температурою у 37 тис. градусів за Цельсієм. Тоді як на WD0032-317B температура досягає показника у 7,7 тис. градусів, що є значно вище ніж температура поверхні Сонця – 5,5 тис. градусів.

WD0032-317B знаходиться настільки близько до своєї зірки, що обертається навколо неї усього за дві години. Така близькість до зірки сприяє тому, що "планета" припливно замкнена, тобто обернена до білого карлика постійно одним боком, тоді як з іншого боці постійно триває ніч.

Такі об’єкти як WD0032-317B вчені класифікують як коричневі карлики. Ці об’єкти проміжними між планетами й зорями. Вони не назбирали достатню масу, щоб запустити власні реакції з гелієм та перетворитись на зірку. Однак відрізняються і від планет, адже мають власні термоядерні реакції, проте не здатні до високого рівня світності, як зорі. 

Вчені стверджують, що коричневий карлик WD0032-317B є унікальним навіть серед своєї категорії через високу температуру на поверхні.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що вчені виявили планету-дзеркало, яка не повинна існувати.

Також "Коментарі" писали про колишнього офіцера Пентагону, який заявив, що США контактували з НЛО та приховують цю інформацію.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини