Головна Новини HI-tech космос Вченим з NASA вдалося показати магнітне поле галактики: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим з NASA вдалося показати магнітне поле галактики: як воно виглядає (ФОТО)

Ці магнітні поля невидимі для людського ока

23 липня 2021, 13:02
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору показало магнітне поле галактики (NASA). Зображення було опубліковано на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вченим з NASA вдалося показати магнітне поле галактики: як воно виглядає (ФОТО)

Як виглядає магнітне поле галактики. Фото з відкритих джерел

Згідно з дослідженням стратосферної обсерваторії NASA Stratospheric Observatory for Infrared Astronomy (SOFIA) спіральні галактики, такі як наш Чумацький Шлях, формуються магнітними полями.

Ці магнітні поля невидимі для людського ока. Однак, об'єднавши зображення з ядерної спектроскопічної решітки космічної обсерваторії Hubble і Sloan Digital Sky Survey, магнітні поля стають видимими.

Вченим з NASA вдалося показати магнітне поле галактики: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA / SOFIA; NASA / JPL-Caltech / Roma Tre Univ.

На цьому зображенні вчені виміряли магнітні поля уздовж спіральних рукавів галактики під назвою M77. Поля показані у вигляді ліній струму, які точно слідують за рукавами що крутяться. Магнітні поля вирівняні по всій довжині масивних спіральних рукавів — було двадцять чотири тисячі світлових років в поперечнику, а це означає, що гравітаційні сили, які створили форму галактики, також стискають її магнітне поле.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені вперше виявили та зафіксували екзопланету з навколопланетного диска. Вчені бачили велику кількість дисків, що оточують далекі зірки, і раніше підозрювали утворюючі місяць диски навколо таких планет. Але за словами дослідників, це вперше, коли така система була остаточно ідентифікована. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені виявили космічний камінь віком старше, ніж наша планета. Фахівці кажуть, що склад цього метеорита відрізняється від усього, що можна знайти на нашій планеті. Імовірно, що цей камінь прилетів до нас з орбіти Марса. Також вчені назвали можливий вік небесного тіла.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини