Головна Новини HI-tech космос Чи не схожий ні на які інші: вчені виявили метеорит, старший ніж наша планета (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи не схожий ні на які інші: вчені виявили метеорит, старший ніж наша планета (ФОТО)

Його вік оцінюється в 4,6 мільярда років

21 липня 2021, 16:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені знайшли древній метеорит, який може бути старшим за нашу планету. Про це повідомляє видання Sciencealert.com.

Чи не схожий ні на які інші: вчені виявили метеорит, старший ніж наша планета (ФОТО)

Вчені виявили древній метеорит. Фото: David Clarke/EAARO

Як стало відомо, невеликий камінь, який був знайдений у полі в Глостерширі, що у Великобританії, виявився уламком стародавнього небесного тіла. Повідомляється, що фахівці оцінюють його вік у 4,6 мільярда років, що приблизно дорівнює віку Сонячної системи. Це означає, що він утворився з хмари пилу і газу, яка створила нашу планету і зірку.

За словами вчених, він може містити в собі важливу інформацію про формування Сонячної системи і виникнення життя на Землі. Вони вважають, що він прилетів до нас з орбіти червоної планети. Нині фахівці визначають склад метеорита.

У той час, як планети Сонячної системи зазнали трансформації, цей камінь залишався недоторканим після появи астероїдів між Марсом і Юпітером.

Мікроскопіст Шон Фаулер говорить, що склад цього небесного тіла відрізняється від усього, що можна знайти на нашій планеті, і потенційно не схожий на всі інші метеорити, знайдені раніше.

Нагадаємо, видання "Коментарі" повідомляло про те, що астроном-любитель на ім'я Кай Лі зробив відкриття раніше невідомого супутника Юпітера. Він виявив його, ретельно вивчаючи старі знімки, отримані з телескопа.

Це небесне тіло відносять до групи супутників Юпітера Карме. Нині воно позначається як EJc0061, але ще не має власної назви. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені зафіксували струмінь плазми, яку вивергає масивна чорна діра. Їм вдалося це зробити за допомогою телескопів з проєкту Event Horizon Telescope. Якість нового зображення дає нові підказки про природу цих струменів. Деталі — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини