Головна Новини HI-tech космос Вченим вдалося сфотографувати галактики на відстані мільярдів світлових років: як вони виглядають (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вченим вдалося сфотографувати галактики на відстані мільярдів світлових років: як вони виглядають (ФОТО)

За допомогою телескопа Hubble вчені змогли побачити далекі галактики

9 вересня 2021, 12:23
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи змогли показати найперше покоління галактик. Знімок був опублікований на офіційній сторінці космічного телескопа Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вченим вдалося сфотографувати галактики на відстані мільярдів світлових років: як вони виглядають (ФОТО)

Hubble. Фото: Astro News.

За допомогою обладнання, яке встановлено на космічній обсерваторії Hubble, вчені змогли зробити фотографію скупчення галактик під назвою Abell S1063. Воно розташоване на відстані чотирьох мільярдів світлових років від нас.

Завдяки потужному баченню NASA/ESA Hubble на цьому знімку показаний ефект викривлення простору під дією сили тяжіння. Величезна маса скупчення галактик спотворює і збільшує світло від галактик, які лежать далеко позаду нього через ефект, який називається гравітаційним лінзуванням. Він дозволяє телескопу бачити галактики, які в іншому випадку були б занадто маленькими та тьмяним для спостереження.

Це "поле викривлення" дозволяє побачити найперше покоління галактик.

Вченим вдалося сфотографувати галактики на відстані мільярдів світлових років: як вони виглядають (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, and J. Lotz (STScI)

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи зафіксували ядро галактики, яка знаходиться на відстані приблизно 30 мільйонів світлових років від нас. Їм вдалося це зробити завдяки телескопу під назвою Hubble. Це коло молодих скупчень зірок називається "блилькоядерним" кільцем зореутворення. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядає зоряне скупчення, яке знаходиться на відстані понад 20 тисяч світлових років від нашої планети. Таке скупчення називають кульовим. Воно відрізняється від розсіяного скупчення тим, що володіє великою кількістю зірок, а також чітко окресленою формою. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини