Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає ядро галактики (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає ядро галактики (ФОТО)

Астрономи зафіксували ядро галактики, яка знаходиться за 30 мільйонів світлових років від нас

9 вересня 2021, 10:59
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені за допомогою космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble сфотографували ядро ​​галактики. Про це повідомляється на офіційній сторінці телескопа в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали, як виглядає ядро галактики (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Вчені розповіли, що на фотографії зображено унікальне ядро галактики під назвою NGC 1512. Даний коло молодих зоряних скупчень ширина 2400 світлових років називається "навколоядерним" кільцем зореутворення.

Для довідки: зореутворення — це астрофізичний термін, що позначає великомасштабний процес у галактиці, при якому з міжзоряного газу починають масово формуватися зірки.

NGC 1512 є спіральною галактикою з перемичкою. Вона знаходиться в сузір'ї Годинник на відстані близько 30 мільйонів світлових років від нас.

Вчені показали, як виглядає ядро галактики (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA, ESA, and D. Maoz (Tel-Aviv University and Columbia University)

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертоліт американського відомства NASA успішно здійснив свій черговий політ. У команді робота розповіли, що під час нього дрон летів зі швидкістю понад три метрів за секунду. Попри те, що політ проходив на місцевості зі складним рельєфом, все відбулося без збоїв. Ingenuity зробив кілька фотографії місцевості. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що китайський марсохід надіслав на Землю нові фотографії з поверхні червоної планети. На них зображена марсіанська пустка і сам ровер. Також на них можна побачити місце, де приземлився робот. Зазначається, що на цей момент китайському марсоходу вже вдалося подолати відстань більше одного кілометра, проте незабаром він перейде в безпечний режим. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини