Головна Новини HI-tech космос Китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото марсіанської пустки (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото марсіанської пустки (ФОТО)

Ровер подолав вже 1064 метра

7 вересня 2021, 13:17
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Китайський шестиколісний ровер під назвою Zhurong надіслав на нашу планету нові фотографії з Марса. Про це повідомляє видання Space.com.

Китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото марсіанської пустки (ФОТО)

Марсохід Zhurong, Фото з відкритих джерел.

Китайський марсохід Zhurong створив новий панорамний знімок свого оточення в Утопії Планітія, щоб відзначити 100 днів активності на Червоній планеті.

Відзначається, що з моменту виходу на поверхню Марса (22 травня), шестиколісний марсохід на сонячній енергії вже подолав відстань в 1064 метри. Однак вже з середини цього місяця Zhurong і його супутник Tianwen-1, який знаходиться на орбіті будуть переведені в безпечний режим оскільки заряджені частинки Сонця заважають їх зв'язку з Землею.

На горизонті панорами можна побачити ряд деталей, в тому числі над антеною Zhurong, місце, де приземлився марсохід в травні.

Для довідки: Після приземлення 14 травня і виходу на поверхню через тиждень, Zhurong рухався на південь від своєї посадкової платформи, аналізуючи різні скелі, дюни і інші об'єкти.

Китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото марсіанської пустки (ФОТО) - фото 2

Фото: CNSA / PEC.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що американське відомство NASA записало особливості поверхні червоної планети. На знімку, який вдалося отримати завдяки космічному апарату NASA можна побачити одну з найбільших долин Марса. Вона є висохлим руслом річки. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровує об'єкт в космосі. Повідомляється, що він знаходиться в сузір'ї Стрільця, на відстані 20 тисяч світлових років від нашої планети. Даний об'єкт був відкритий астрономом німецького походження ще в 1784 році. Детальніше про це читайте в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини