Головна Новини HI-tech космос Космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровуючий об'єкт у космосі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровуючий об'єкт у космосі (ФОТО)

Об'єкт знаходиться на відстані 20 тисяч світлових років від нас

7 вересня 2021, 12:16
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи за допомогою ширококутної камери, яка встановлена на борту космічної обсерваторії NASA/ESA Hubble, зафільмували дивовижний об'єкт у космосі. Знімок був опублікований на офіційному сайті апарату.

Космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровуючий об'єкт у космосі (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, фахівці змогли отримати зображення зоряного скупчення під назвою NGC 6717, яке розташоване в сузір'ї Стрільця на відстані понад 20 тисяч світлових років від нашої планети.

Відзначається, що NGC 6717 є кульовим зоряним скупченням. Воно відрізняється від розсіяного скупчення більшою кількістю зірок і чітко окресленою формою.

Для довідки: кульові скупчення містять більше зірок у їх центрах, ніж на їх зовнішніх краях. NGC 6717 була відкрита в 1784 році астрономом німецького походження Фрідріхом Вільгельмом Гершелем.

Космічний телескоп NASA Hubble сфотографував зачаровуючий об'єкт у космосі (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA/ESA Hubble

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA показало, як виглядає дивна особливість поверхні Марса. В американському відомстві зазначили, що на зображенні, яке було отримано завдяки космічному апарату Mars Reconnaissance Orbiter, лінії та кольори нагадують абстрактну картину. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астронавт Європейського космічного агентства з борту Міжнародної космічної станції зобразив одне з найкрасивіших атмосферних явищ нашої планети. Фахівці розповіли, що воно утворюється, коли входить енергія і частки від Сонця взаємодіють із магнітним полем Землі. Це викликає спалахи світла і кольору в магнітосфері. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини