Головна Новини HI-tech космос Вчені зафіксували "око" в космосі: як воно виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені зафіксували "око" в космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Відмінністю NGC 5728 від інших об'єктів того ж класу є хороша видимість

27 вересня 2021, 11:51
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи показали зачаровує космічний об'єкт. Знімок був опублікований на офіційному сайті космічної обсерваторії Hubble.

Вчені зафіксували "око" в космосі: як воно виглядає (ФОТО)

Hubble. Фото: NASA.

За допомогою обладнання на космічному телескопі Hubble, вчені зафіксували галактику під назвою NGC 5728. Вона знаходиться в сузір'ї Терези на відстані близько 130 мільйонів світлових років від нашої планети.

NGC 5728 є спіральною галактикою з перемичкою. Фахівці розповіли, що також вона має неймовірну енергію і відноситься до сейфертовських галактик. Цей надзвичайно енергійний клас галактик харчується від своїх активних ядер, які відомі як активні галактичні ядра.

Вчені відзначили, що існує багато різних типів активних галактичних ядер, і тільки деякі з них є джерелом енергії для сейфертовських галактик. Відмінністю NGC 5728 від інших об'єктів того ж класу є хороша видимість. Наприклад, інші типи активних галактичних ядер такі, як квазари випромінюють настільки багато випромінювання, що майже неможливо спостерігати галактику, в якій вони знаходяться.

Вчені зафіксували ”око” в космосі: як воно виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: ESA / Hubble, A. Riess et al., J. Greene.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені показали галактики, які зіткнуться один з одним. За допомогою двох космічних телескопів американського відомства NASA фахівці спостерігають за космічними об'єктами, які зближуються із-за взаємного гравітаційного тяжіння. Зрештою ці дві галактики зіллються з зірками, газом і пилом. Детальніше про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що Астрономи за допомогою найбільшого у світі повністю керованого радіотелескопа зробили самий чіткий знімок кратера на Місяці. Він розташований на півдні видимої сторони нашого єдиного природного супутника. Детально про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини