Головна Новини HI-tech космос Астрономи зробили самий чіткий знімок місячного кратера: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Астрономи зробили самий чіткий знімок місячного кратера: як він виглядає (ФОТО)

Велика роздільна здатність дозволило сфотографувати кратер цілком

23 вересня 2021, 17:25
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи зробили найдетальнішу фотографію кратера супутника Землі. Про це повідомляє видання УНІАН.

Астрономи зробили самий чіткий знімок місячного кратера: як він виглядає (ФОТО)

Місяць - фото: з відкритих джерел

Як стало відомо дані були отримані за допомогою найбільшого у світі повністю керованого радіотелескопа Green Bank. Дане зображення має найбільшу роздільну здатність в історії, отримане з Землі за допомогою нового радара.

На фотографії зображений кратер під назвою Тихо. Він розташований на півдні видимої сторони Місяця. Знімок має дозвіл приблизно п'ять на п'ять метрів і містить приблизно 1,4 мільярда пікселів. Він охоплює площу 200 на 175 кілометрів. Це дозволило зняти весь кратер діаметром понад 80 метрів цілком.

Для довідки: імпактний кратер Тихо був названий на честь данського астронома Тихо Браге. Він є молодим, добре зберігся і одним з найбільш видовищних кратерів нашого природного супутника.

Астрономи зробили самий чіткий знімок місячного кратера: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: NRAO / GBO / Raytheon / NSF / AUI.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертоліт NASA зробить новий політ над поверхнею Марса. Розріджений марсіанське повітря робить такі польоти все складнішими. Майбутній переліт робота буде простіше в порівнянні з іншими розвідувальними місіями. Під час нього Ingenuity перевірятиме більш високі швидкості обертання ротора. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили в космосі загадкові мертві галактики. На початку цього року астрономами були відкриті галактики, в яких немає холодного газоподібного водню, необхідного для заправки зірок і народження нових. Вони також не можуть омолодитися, навіть якщо поглинули прилеглі дрібніші системи або туманності. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини