Головна Новини HI-tech космос Вертоліт NASA здійснить новий політ над поверхнею Марса: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Вертоліт NASA здійснить новий політ над поверхнею Марса: що відомо

Майбутній переліт робота буде більш простим у порівнянні з іншими розвідувальними місіями

23 вересня 2021, 15:18
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вертолітний дрон американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) під назвою Ingenuity готується до свого чергового польоту над поверхнею червоної планети Про це повідомляє видання Space.com.

Вертоліт NASA здійснить новий політ над поверхнею Марса: що відомо

Ingenuity готується до 14-го польоту. Фото: NASA.

Фахівці розповіли, що розріджений марсіанське повітря робить такі польоти все більш і більш складними. Майбутній переліт робота буде простішим у порівнянні з іншими розвідувальними місіями, які апарат здійснював для допомоги шестиколісному роверу Perseverance.

Для простоти є вагома причина: вертоліт вагою 1,8 кг буде перевіряти більш високі швидкості обертання ротора, щоб побачити, чи зможе він продовжувати політ у швидко мінливих сезонних атмосферних умовах на Марсі.

План польоту вимагає від Ingenuity зльоту, набору висоти до 5 метрів і виконання бічного маневру перед посадкою.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що NASA зафіксувало на червоній планеті потужний марсотрус. Посадковий модуль під назвою InSight знову повернувся до роботи і вже встиг зафіксувати одне з найпотужніших землетрусів. Підземні поштовхи магнітудою 4,2 бала відчувалися протягом 90 хвилин. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені виявили в космосі загадкові мертві галактики. Шість об'єктів, схоже, загинули під час найактивнішого періоду народження зірок у Всесвіті. У них закінчився холодний водень, необхідний для утворення зірок. Дослідники намагаються з'ясувати причину загибелі даних об'єктів. Детальніше про це читайте в нашій статті.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини