Головна Новини HI-tech космос NASA зафіксувало на червоній планеті потужне марсотрясіння
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA зафіксувало на червоній планеті потужне марсотрясіння

InSight знову повернувся до роботи

23 вересня 2021, 14:07
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

На червоній планеті зафіксували підземні поштовхи. Про це повідомляє видання "Фокус".

NASA зафіксувало на червоній планеті потужне марсотрясіння

InSight. Фото: NASA JPL

Посадковий модуль американського Національного управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору (NASA) під назвою InSight знову повернувся до роботи після довгих місяців сну.

Космічний апарат вже встиг зафіксувати одне з найбільших і тривалих марсотрясения за весь час вимірювань. Підземні поштовхи магнітудою 4,2 бала відчувалися протягом 90 хвилин. Землетрус став одним із трьох, які були зафіксовані в цьому місяці.

Попереднє рекордне марсотрясіння мало магнітуду 3,7 бала. Воно відбулося у 2019 році.

Для довідки: торік посадковий модуль InSight був відключений через брак енергії. Сонячні батареї апарату були покриті брудом і пилом, до того ж Марс віддалявся від нашого світила.

Відомству вдалося частково очистити батареї, кидаючи їх на пісок. Зараз Марс прямує до Сонця, і апарат зможе продовжувати свою роботу.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені виявили в космосі загадкові мертві галактики. Знімки вдалося зробити за допомогою обладнання космічної обсерваторії Hubble.

Фахівці розповіли, що в об'єктів закінчився холодний водень, необхідний для утворення зірок. Галактики не зможуть омолодитися, навіть якщо поглинуть прилеглі дрібніші системи і газові хмари. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що астроном-аматор відкрив новий об'єкт у космосі. Його орбіта проходить між двома планетами Сонячної системи. Також об'єкт можна буде побачити тільки на початку наступного десятиліття. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини