Головна Новини HI-tech космос Вчені показали галактики, які зіткнуться одна з одною (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали галактики, які зіткнуться одна з одною (ФОТО)

Зрештою ці дві галактики зіллються з зірками, газом і пилом

24 вересня 2021, 14:12
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали далекі галактики. Знімки були опубліковані на офіційній сторінці американського відомства NASA в соціальній мережі Instagram.

Вчені показали галактики, які зіткнуться одна з одною (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Астрономи за допомогою космічних телескопів NASA Hubble і Spitzer відобразили дві далекі галактики. У цей час вони зближуються через взаємного гравітаційного тяжіння.

Більша і барвиста галактика заповнена гарячими новоутвореними зірками. Блакитні нитки демонструють, як він реагує на гравітаційні поштовхи свого сусіда.

Яйцеподібна галактика з зеленуватим світінням показує втрачений резервуар газу і пилу, з якого давно сформувалися нові зірки.

Вчені показали галактики, які зіткнуться одна з одною (ФОТО) - фото 2

Фото: http: // NASA- @ europeanspaceagency / STScI / AURA / JPL-Caltech.

Фахівці розповіли, що зрештою ці дві галактики зіллються з зірками, газом і пилом.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що астрономи зробили найчіткіший знімок місячного кратера. Дані були отримані за допомогою найбільшого у світі повністю керованого радіотелескопа. На фотографії зображений кратер під назвою Тихо, який розташований на півдні видимої сторони природного супутника Землі. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що в космосі виявлені загадкові мертві галактики. Шість масивних космічних об'єктів, схоже, загинули під час найактивнішого періоду народження зірок у Всесвіті. Знімки були отримані за допомогою космічного телескопа. На цей момент дослідники намагаються з'ясувати причину загибелі цих об'єктів. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини