Головна Новини HI-tech космос Вчені за допомогою Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені за допомогою Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок (ФОТО)

Відкриття було зроблено завдяки NASA Hubble

7 вересня 2021, 14:01
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зробили нове відкриття стосовно білих карликів. Про це повідомляється на офіційній сторінці космічної обсерваторії NASA / ESA Hubble в соціальній мережі Instagram.

Вчені за допомогою Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок (ФОТО)

Hubble. Фото з відкритих джерел.

Нові дані телескопа Hubble припускають, що білі карлики можуть продовжувати спалювати водень на останніх етапах свого життя, в результаті чого вони виглядають молодшими, ніж вони є насправді.

Вчені за допомогою Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок (ФОТО) - фото 2

Як відзначають вчені, е то відкриття — велика новина, оскільки воно може змінити те, як астрономи вимірюють вік зоряних скупчень, які містять найстаріші відомі зірки у Всесвіті.

Для довідки: білі карлики — це зірки позбавлені джерел термоядерної енергії. Вони світяться завдяки своїй теплової енергії поступово остигаючи протягом мільярдів років.

Вчені за допомогою Hubble зробили нове важливе відкриття про зірок (ФОТО) - фото 3

Фото: ESA, NASA, Giampaolo Piotto.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що китайський марсохід Zhurong надіслав нове панорамне фото Марсіанської пустки. Новий знімок був зроблений, коли ровер зупинився в Утопії Планітія. Відзначається, що за свої сто днів активності на червоній планеті робот подолав відстань більше одного кілометра. Однак, вже в цьому місяці Zhurong буде переведений в безпечний режим. Детально про це читайте в нашому матеріалі.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені за допомогою космічного апарату американського відомства NASA змогли зафільмувати дивовижну особливість поверхні червоної планети. На фотографії можна побачити місцевість, яка є однією з найбільших долин на Марсі. Вона є руслом висохлої річки. Вчені відзначили, що лінії і кольору на фотографії, нагадують абстрактну картину. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини