Головна Новини HI-tech космос Вчені з NASA зафіксували і показали, як виглядає один з найяскравіших об'єктів глибокого космосу (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з NASA зафіксували і показали, як виглядає один з найяскравіших об'єктів глибокого космосу (ФОТО)

NASA показало найближчу до нашої планети область зореутворення

27 липня 2021, 12:34
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з NASA показали на фото туманність, в якій знаходиться більш як три тисячі зірок. Зображення було опубліковано на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вчені з NASA зафіксували і показали, як виглядає один з найяскравіших об'єктів глибокого космосу (ФОТО)

NASA показало, як виглядає туманність Оріона. Фото з відкритих джерел

Серед драматичних ландшафтів, покритих пилом і газом, де знаходяться тисячі формуються зірок, знаходиться туманність Оріона. На цьому зображенні видно більш як три тисяч зірок різних розмірів, деякі з яких ніколи не було видно у видимому світлі. Це найближча до нашої планети область зореутворення. Вона знаходиться на відносно близькій відстані — 1500 світлових років.

Яскрава центральна область є домом для чотирьох найбільших зірок туманності. Це становить те, що називається трапецією, тому що вони розташовані в формі трапеції. Напроти, тьмяні червоні зірки внизу — це міріади коричневих карликів. Коричневі карлики — це холодні об'єкти, які занадто малі для звичайних зірок, тому що вони не можуть підтримувати ядерний синтез в ядрі, як це робить наша зірка.

Фахівці відзначили, що цей знімок є чітким з коли-небудь зроблених фотографій цього регіону, зроблений за допомогою вдосконаленої камери для фільмування на борту космічної обсерваторії NASA Hubble. Це зображення складається з комбінації 520 зображень з Hubble, зроблених в п'яти кольорах, і наземних фотографій, що заповнюють туманність.

Вчені з NASA зафіксували і показали, як виглядає один з найяскравіших об'єктів глибокого космосу (ФОТО) - фото 2

Фото: NASA.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені за допомогою космічного телескопа NASA Hubble сфотографували відразу кілька галактик. Повідомляється, що всі з них взаємодіють один з одним. Вони знаходяться в сузір'ї рисі та входять в Атлас пекулярних галактик. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що космічна обсерваторія NASA сфотографувала дуже яскравий рентгенівський пульсар. Фахівці повідомляють, що дане небесне тіло перевищує яскравість інших відомих пульсарів цього типу в десять разів. Він знаходиться на відстані дванадцяти мільйонів світлових років від Сонця. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини