Головна Новини HI-tech космос Hubble сфотографував незвичайну систему галактик (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Hubble сфотографував незвичайну систему галактик (ФОТО)

Фахівці відзначають, що всі ці галактики безпосередньо взаємодіють один з одним

26 липня 2021, 18:14
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Космічна обсерваторія ESA / NASA Hubble одночасно зобразив кілька галактик. Про це повідомляється на офіційному сайті космічного телескопа.

Hubble сфотографував незвичайну систему галактик (ФОТО)

Hubble сфотографував пекулярними галактику. Фото: NASA

Учені продемонстрували новий знімок, який вдалося отримати завдяки цьому космічному апарату. На фотографії зображено три галактики, які знаходяться в сузір'ї Рисі.

Фахівці відзначають, що всі ці галактики безпосередньо взаємодіють один з одним. Система, яка отримала назву Arp 195 входить в Атлас пекулярних галактик.

Для довідки: пекулярна галактика — це галактика, яку неможливо віднести певного класу в послідовності космічного телескопа Hubble. Вони мають яскраво вираженими індивідуальними особливостями. Для цього терміна не існує однозначного визначення. Визначення систем до даного типу може оскаржуватися.

Незвичайна структура утворена трьома галактиками, які взаємодіють один з одним, дозволила цій системі потрапити в Атлас пекулярних галактик.

Hubble сфотографував незвичайну систему галактик (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA опублікували фотографію на якій зображено полярне сяйво на Юпітері. Для того, щоб отримати дане зображення, вчені об'єднали дані отримані за допомогою космічного апарату NASA Juno з даними космічного рентгенівського телескопа ESA XMM-Newton. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені з NASA показали, як виглядала тінь Місяця на поверхні нашої планети під час сонячного затемнення. Під час цього затемнення Місяць перебувала недалеко від найдальшої точки від Землі та здавалася менше Сонця на небі. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://esahubble.org/
comments

Обговорення


Новини