Головна Новини HI-tech космос NASA показало, як виглядала тінь Місяця на Землі під час сонячного затемнення (ВІЕДО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA показало, як виглядала тінь Місяця на Землі під час сонячного затемнення (ВІЕДО)

NASA показало, як Місяць відкинула тінь на Землю

25 липня 2021, 19:50 comments1254
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








NASA показало, як виглядала тінь Місяця на Землі під час сонячного затемнення (ВІЕДО)

NASA показало тінь Місяця. Фото: NASA

Американське національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) показало, як Місяць відкинула тінь на нашу планету. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства.

Цього літа, 10 липня, жителі деяких районів таких країн, як: Гренландія, Росія і Канада могли спостерігати, як день перетворюється в ніч. Люди в декількох інших місцях, включаючи частини Карибського басейну, Азії, Європи, східної частини США, Аляску і північну Африку, змогли зловити часткове сонячне затемнення, коли тільки частина Сонця блокується Місяцем, залишаючи за шматком Сонця в формі півмісяця. У небі, наш супутник закрив сонячне світло відкидаючи власну тінь на Землю.

Сонячне затемнення відбувається, коли Місяць знаходиться між Сонцем і Землею, в результаті чого тінь проєктується на поверхню Землі. Під час повного сонячного затемнення Місяць повністю закриває Сонце. Під час кільцевого сонячного затемнення, такого як 10 червня Місяць знаходиться недалеко від найдальшої точки від Землі та здається менше Сонця на небі. Коли вони збігаються, Сонце як вогняне кільце, що оточує темний диск Місяця.

Фахівці з NASA опублікували зображення цього сонячного затемнення і, показали, як тінь від Місяця відкинути на нашу планету.


Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені знайшли космічний камінь, який може бути старше, ніж наша планета. Повідомляється, що він може зберігати в собі інформацію про формування Сонячної системи та Землі. Фахівці вважають, що цей метеорит міг прилетіти до нас з орбіти червоної планети. На цей момент його склад визначають вчені. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже писав про те, що астроном-любитель виявив раніше невідомий супутник Юпітера. На цей момент він є останнім доповненням до групи супутників Карме. За даними вчених вони обертаються навколо Юпітера в напрямку протилежного напрямку планети.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.nasa.gov/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини