Головна Новини HI-tech космос Вчені з NASA показали, як виглядають полярні сяйва на Юпітері (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені з NASA показали, як виглядають полярні сяйва на Юпітері (ФОТО)

Вперше фахівці побачили весь механізм в дії

25 липня 2021, 18:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору показало полярні сяйва на Юпітері. Зображення були опубліковані на офіційній сторінці відомства в соціальній мережі Instagram.

Вчені з NASA показали, як виглядають полярні сяйва на Юпітері (ФОТО)

Полярні сяйва на Юпітері. Фото з відкритих джерел

Юпітер має найпотужніші полярні сяйва в Сонячній системі та є єдиною з чотирьох планет-гігантів з полярним сяйвом, яка, як було виявлено, випускає рентгенівські промені.

Вчені знали, що полярні сяйва викликаються іонами, що врізаються в атмосферу Юпітера. Тепер вони дізналися, як іони, відповідальні за світлове шоу в рентгенівських променях, можуть потрапляти в атмосферу.

Вчені об'єднали дані, отримані за допомогою автоматичної міжпланетною станцією NASA Juno, з даними місії космічного рентгенівського телескопа ESA XMM-Newton, щоб розгадати загадку 40-річної давності про походження незвичайних рентгенівських сяйв Юпітера.

Вперше вони побачили весь механізм в дії. Так, електрично заряджені атоми або іони, відповідальні за рентгенівські промені, переміщаються по електромагнітних хвиль магнітного поля Юпітера в атмосферу газового гіганта.

Фіолетові відтінки на цьому зображенні показують рентгенівське випромінювання полярних сяйв Юпітера, виявлене рентгенівською обсерваторією NASA Chandra у 2007 році. Вони накладені на зображення Юпітера, отримане космічним телескопом Hubble. ⁣

Вчені з NASA показали, як виглядають полярні сяйва на Юпітері (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA показали, як виглядають і пересуваються хмари на червоній планеті. На анімованому зображенні видно, як вони дрейфують над куполом відомим, як SEIS. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що космічний телескоп відомства NASA сфотографував дуже яскравий рентгенівський пульсар. Фахівці повідомили, що його максимальна яскравість може перевищувати в десять разів яскравість інших пульсарів цього типу. Це небесне тіло знаходиться на відстані дванадцяти мільйонів світлових років від нашого Сонця.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини