Головна Новини HI-tech космос Телескоп NASA зафіксував дуже яскравий пульсар в космосі: як він виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Телескоп NASA зафіксував дуже яскравий пульсар в космосі: як він виглядає (ФОТО)

Яскравість цього небесного тіла може в десять разів перевищувати яскравість будь-яких інших відомих пульсарів цього типу

23 липня 2021, 13:53
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені показали дуже яскравий пульсар. Про це повідомляється на офіційно сторінці космічної обсерваторії NASA Chandra в соціальній мережі Twitter.

Телескоп NASA зафіксував дуже яскравий пульсар в космосі: як він виглядає (ФОТО)

NASA Chandra зафіксувала яскравий пульсар. Фото: https://twitter.com/chandraxray

Як стало відомо, космічна рентгенівська обсерваторія американського відомства NASA Chandra зробила нові фото рентгенівського пульсара M82 X-2. Він знаходиться на відстані близько дванадцяти мільйонів світлових років від Сонця.

Телескоп NASA зафіксував дуже яскравий пульсар в космосі: як він виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: Twitter / Chandra Observatory

Фахівці відзначають, що максимальна яскравість цього небесного тіла може в десять разів перевищувати яскравість будь-яких інших відомих пульсарів цього типу. Вчені розповіли, що коли речовина притягується до щільного компактному об'єкту, наприклад Пульсару, нейтронної зірки або чорної діри, воно нагрівається і виробляє рентгенівське випромінювання.

Телескоп NASA зафіксував дуже яскравий пульсар в космосі: як він виглядає (ФОТО) - фото 3

Фото: Twitter / Chandra Observatory

Для довідки: рентгенівський пульсар це космічне джерело змінного рентгенівського випромінювання, яке приходить на нашу планету у вигляді періодично повторюваних імпульсів.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівцям з американського відомства NASA вдалося показати магнітне поле спіральної галактики. Фотографію вдалося отримати завдяки об'єднанню даних отриманих від обладнання Hubble і проєкту SDSS. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що спеціалістам вперше вдалося отримати якісні зображення того, як велика чорна дірка викидає в космос величезний струмінь плазми. Це небесне тіло знаходиться в центрі галактики Центавр А і має масу, яка дорівнює 55 мас Сонця. Вчені розповіли, що в майбутнє вони планують отримати зображення самої центральної чорної діри, а не того, що її оточує.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини