Головна Новини HI-tech космос Вчені вперше в історії побачили у деталях вибух масивної зірки
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені вперше в історії побачили у деталях вибух масивної зірки

Розміри цього небесного тіла перевищували розміри Сонця приблизно у сто разів

6 серпня 2021, 15:44
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вченим вдалося вперше зафіксувати вибух наднової зірки. Про це пише видання Phys.org.

Вчені вперше в історії побачили у деталях вибух масивної зірки

Вчені побачили вибух наднової. Фото: Forbes

Як стало відомо, фахівцям з Австралійського національного університету вперше в історії вдалося зафіксувати момент вибуху наднової. Повідомляється, що розміри цього небесного тіла перевищували розміри нашого світила приблизно у сто разів.

Як заявили астрономи, це був перший випадок, коли їм вдалося зробити настільки докладні знімки цієї події. Вибух наднової — явище досить швидкоплинне і більшості телескопів украй складно його зафіксувати.

Наднова зірка під назвою SN2017jgh перебувала на відстані більше одного мільярда років від нашої планети. Це означає, що світло від неї дійшло до нас за один мільярд років.

Фахівцям вдалося зафіксувати це явище за допомогою космічної обсерваторії NASA Kepler.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені виявили планету схожу на Землю, на якій може бути життя. Повідомляється, що на відстані 35 світлових років від нас була виявлена система з червоним карликом і кількома екзопланетами. Одне з цих небесних тіл може складатися на третину з води. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що марсохід NASA сфотографував на Марсі об'єкт у формі арки. Його незвичайна форма привернула увагу дослідника-аматора, і він об'єднав знімки, отримані роботом, в одне зображення. Повідомляється, що цей об'єкт має незвичайну структуру, яка протистоїть ерозії на Червоній планеті. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://phys.org/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини