Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили планету, схожу на Землю: на ній може бути життя (ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили планету, схожу на Землю: на ній може бути життя (ВІДЕО)

На одній з виявлених планет може бути присутнім життя

6 серпня 2021, 13:19
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:








Вчені виявили кілька екзопланет, які схожі на Землю і Венеру. Про це повідомляє видання Forbes.

Вчені виявили планету, схожу на Землю: на ній може бути життя (ВІДЕО)

Вчені виявили планету земного типу. Фото: Forbes

Як стало відомо, фахівці змогли знайти в системі планети, які нагадують планети з Сонячної системи. Одне з небесних тіл покрите океанами, друге в кілька разів менше Венери, а третє знаходиться в зоні населеності своєї зірки.

Астроном з Центру астробіології в Мадриді Марія Роза Сапатеро Осоріо розповіла про те, що екзопланета, яка знаходиться в зоні населеності, може мати атмосферу. Більш того, на ній може бути присутнім життя.

"Тепер ми знайшли планету земного типу у населеній зоні її зірки, і ми могли б вивчити її атмосферу", — говорить Олів'є Деманжон з Університету Порту в Португалії.

Повідомляється, що вони обертаються навколо червоного карлика і знаходяться від нашої планети на відстані 35 світлових років. З огляду на відстань, на якій вони обертаються навколо своєї зірки, на них може бути досить тепло. Ця зірка називається L 98-59 і знаходиться в сузір'ї Летюча Риба.

Вчені виявили планету, схожу на Землю: на ній може бути життя (ВІДЕО) - фото 2

Фото: Forbes

У майбутньому вчені мають підтвердити або спростувати такі факти:

• На трьох планетах у системі цієї зірки на поверхні або в їх атмосфері може бути вода.

• Найближча до червоного карлика планета має масу удвічі меншу, ніж у Венери.

• На L 98-59a і L 98-59b (найближчі до зірки планети) може бути невелика кількість води, а L 98-59c може на третину складатиметься з неї.

Також фахівці в майбутньому планують вивчити четверту планету з приставкою D, про яку поки мало інформації, і передбачувану п'яту — E. Зазначається, що на її поверхні може бути присутня вода в рідкому вигляді.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що шестиколісний ровер американського відомства NASA сфотографував на червоній планеті незвичайну арку. Повідомляється, що вона має дивну структуру і протистоїть ерозії й силі вітру. Дослідник-аматор об'єднав знімки, які зробив марсохід, і створив з них єдине зображення. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені з NASA показали, що залишається після вибуху зірки. Таке зображення фахівцям вдалося отримати завдяки даним із трьох обсерваторій. Повідомляється, що цим залишкам наднової вже близько 300 років. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини