Головна Новини HI-tech космос Марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку (ФОТО)

Об'єкт має дивну структуру і протистоїть силі вітру і ерозії

4 серпня 2021, 18:46
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Марсохід NASA сфотографував на фото марсіанську арку незвичайної форми. Про це повідомляє видання CNET.

Марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку (ФОТО)

Незвичайна арка на Марсі. Фото: twitter.com/PaulHammond51

Американський ровер Curiosity зміг зафіксувати за допомогою свого обладнання незвичайне скельне утворення Об'єкт має дивну структуру і протистоїть силі вітру та ерозії на Марсі.

Шестиколісний марсохід зробив кілька знімків даного утворення, а дослідник-аматор, на ім'я Кевін Гілл объеднав їх в одне зображення.

Поле зору для знімків арки складає всього трохи більше ніж 16 сантиметрів, тому арка є досить невеликим об'єктом. Планетарний геолог Мішель Мінітті, розповіла, що швидше за все дане утворення складається з матеріалу, який стійкий до ерозії.

Для довідки: марсохід NASA Curiosity був створений для дослідження кратера Гейла на червоній планеті. Він досліджує його з кінця літа 2012 року. Його передбачуваний термін служби становив один рік на Марсі (686 земних діб), проте в кінці 2012 року місія була продовжена на невизначений термін.

Марсохід NASA виявив на Марсі дивну арку (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/PaulHammond51

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з NASA показали нові фотографії з Марса, які вдалося отримати завдяки обладнанню встановленому на марсоході Perseverance. Знімки зроблені під час збору роботом зразків марсіанського ґрунту. Надалі їх планують відправити на Землю. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже інформував про те, що вчені змогли вперше безпосередньо побачити планету, яка знаходиться поза нашою Сонячною системою. Дана екзопланета була відкрита не так давно і є найближчою до нас. Повідомляється, що дане небесне тіло є газовим гігантом. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини