Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили найближчу до нас екзопланету: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили найближчу до нас екзопланету: як вона виглядає (ФОТО)

Вона робить оборот навколо своєї зірки за 1,1 мільйона років

30 липня 2021, 11:58
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені вперше побачили безпосередньо екзопланету, яка знаходиться найближче до нашої планети. Про це повідомляє видання Sciencealert.

Вчені виявили найближчу до нас екзопланету: як вона виглядає (ФОТО)

Земля - ​​фото з відкритих джерел

Відкрита не так давно екзопланета під назвою COCONUTS-2b є найближчою до Землі, яку астрономи побачили безпосередньо. Цей об'єкт знаходиться на відстані 35 світлових років від нашої планети. Планета є газовим гігантом. Він відносно холодний і обертається навколо своєї зірки на великій відстані.

Саме через велику відстань від зірки фахівці змогли побачити цю екзопланету безпосередньо. Вона знаходиться на відстані від своєї зірки більшому, ніж наша планета від Сонця у 6471 раз. На такій відстані вона робить повний оборот навколо зірки за 1,1 мільйона років.

Навіть попри те, що екзопланета знаходиться так далеко від свого світила, температура на ній становить 161 градус за Цельсієм. Хоча така температура вважається досить холодною як для газового гіганта. Її температура є залишковим теплом від утворення планети. Воно означає, що об'єкт слабо світиться в інфрачервоному діапазоні довжин хвиль і цього досить для того, щоб її можна було бачити безпосередньо.

COCONUTS-2b досить "молода", їй всього 800 мільйонів років. Для порівняння, вік нашої Землі становить 4,54 мільярда років.

Для довідки: екзопланета — це планета, яка знаходиться поза нашою Сонячною системою.

Вчені виявили найближчу до нас екзопланету: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що фахівці з американського відомства NASA зафіксували і показали безліч різних особливостей Марса. Наприклад, на одному з фото можна побачити унікальне поле полярних дюн північною весною. Ці знімки червоної планети вдалося отримати завдяки автоматичній міжпланетній станції. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені NASA змогли записати дивні звуки, які виходять від супутника Юпітера. Для запису цих звуків фахівці використовували космічний апарат під назвою Juno. Детальніше — в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини