Головна Новини HI-tech космос NASA опублікувало нові фотографії з поверхні Марса, які зробив марсохід Perseverance (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

NASA опублікувало нові фотографії з поверхні Марса, які зробив марсохід Perseverance (ФОТО)

Знімки були зроблені під час збору зразків ґрунту

4 серпня 2021, 16:39
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені з NASA показали фотографії із червоної планети, отримані ровером Perseverance. Нові зображення були опубліковані на офіційному акаунті марсохода в соціальній мережі Twitter.

NASA опублікувало нові фотографії з поверхні Марса, які зробив марсохід Perseverance (ФОТО)

Марсохід NASA зробив нові фото на червоній планеті. Фото: twitter.com/NASAPersevere

Повідомляється, що нові знімки були отримані роботом під час збору зразків ґрунту з Марса. У пості з фотографіями зазначається, що вже незабаром Perseverance збере свій перший зразок ґрунту з Марса для подальшого аналізу.

NASA опублікувало нові фотографії з поверхні Марса, які зробив марсохід Perseverance (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/NASAPersevere

Для довідки: Місія NASA Mars 2020 Perseverance є першим кроком американського відомства NASA по поверненню зразків марсіанського ґрунту на нашу планету. В рамках наступних місій, які зараз розробляються NASA спільно з Європейським космічним агентством, на Марс буде відправлений космічний корабель. Він повинен буде забрати з червоної планети зразки, які зібрав ровер, і доставити їх на Землю.

NASA опублікувало нові фотографії з поверхні Марса, які зробив марсохід Perseverance (ФОТО) - фото 3

Фото: twitter.com/NASAPersevere

Раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, вчені з американського відомства NASA показали на відео, як виглядала тінь нашого супутника під час сонячного затемнення. Ця подія відбулася на початку минулого місяця. У небі Місяць закрив сонячне світло, відкидаючи власну тінь на Землю. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що вчені показали, як виглядають полярні сяйва на планеті Юпітер. Вони повідомили, що ця планета має найсильніші полярні сяйва в нашій Сонячній системі. Також Юпітер є однією з чотирьох планет із полярним сяйвом, яка випускає рентгенівські промені. Фахівцям вдалося отримати це зображення завдяки обладнанню, встановленому на космічному апараті Juno, а також даним, що були отримані із телескопа ESA XMM-Newton. Детальніше про це читайте в нашій статті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини