Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили велику кількість льоду на Марсі: подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили велику кількість льоду на Марсі: подробиці

Водень на Марсі виявив апарат Trace Gas Orbiter

16 грудня 2021, 13:40
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені виявили кригу на червоній планеті. Про це пише видання Space.

Вчені виявили велику кількість льоду на Марсі: подробиці

Марс. Фото з відкритих джерел

Космічний апарат Європейського космічного агентства (ESA) під назвою Trace Gas Orbiter надіслав на Землю дані, згідно з якими під поверхнею Марса можуть бути значні обсяги льоду.

Для свого дослідження апарат використав науковий інструмент FREND. Він може виявляти водень, один із двох елементів, з яких складається вода.

Новий аналіз даних FREND показує високий рівень водню в місці під назвою Candor Chaos, розташованому неподалік центру масивної системи каньйонів, яка отримала назву Valles Marineris.

"Це дуже схоже на райони вічної мерзлоти на Землі, де водяний лід постійно залишається під сухим ґрунтом через постійні низькі температури", — розповіли вчені.

Valles Marineris – найбільший каньйон у Сонячній системі. Він у десять разів довший і вп'ятеро глибший, ніж Гранд-Каньйон у США, а також є однією з найяскравіших рис Червоної планети, що проходить вздовж більшої частини екватора.

Дослідники заявили, що якщо весь виявлений ними водень є у вигляді водяного льоду, з'єднання може становити до 40% приповерхневого матеріалу в цій галузі.

У матеріалі зазначається, що коли вчені раніше шукали водяний лід Марса в екваторіальній області, вони могли вивчити лише поверхневий пил та виявили лише невелику кількість води.

Нове дослідження збільшує глибину, яку вчені можуть вивчати, даючи можливість поглянути на верхню частину надр. За допомогою Trace Gas Orbiter вчені матимуть змогу подивитися на глибину до одного метра під шаром пилу.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що відомий американський підприємець Ілон Маск планує здійснити марсіанську місію у найближчі п'ять років. Повідомляється, що мільярдер має великі плани на червону планету. Він хоче створити там самодостатнє місто з фермами, де люди змогли б жити постійно.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що астрономи за допомогою космічної обсерваторії ESA/NASA Hubble змогли зафільмувати дивовижну галактику в сузір'ї Піч.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини