Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені вивчили незвичайну галактику, яка майже не має темної матерії

22 червня 2021, 12:07 comments3445
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американські вчені виявили галактику, у якій відсутня темна матерія. Про це повідомляє видання New Atlas.

Вчені виявили унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО)

Hubble сфотографував незвичайну галактику. Фото з відкритих джерел

Галактика під назвою DF2 була виявлена у 2018 році вченими з Єльського університету. Тоді астрономи повідомили, що виявили карликову галактику, яка не має, або має дуже невелику кількість темної матерії. Після цього постало питання про те, як взагалі вона могла утворитися без такого важливого елементу.

Через деякий час роботу астрономів з Єльського університету перевірила незалежна група вчених, і прийшла до висновку, що перші помилялися, і DF2 має нормальну кількість темної матерії.

Тепер же астрономи, які відкрили цю галактику, перевірили її більш детально і заявили, що мали рацію з самого початку. Вчені розповіли, про те, що всі дослідження на вміст темної матерії в галактиці залежать від того, наскільки далеко вона знаходиться від нашої планети. Це було основною причиною, яка викликала суперечності у двох командах.

У своєму другому дослідженні американські вчені використовували телескоп NASA Hubble. За допомогою цього апарату, використовуючи більш тривалу експозицію, вчені змогли зробити фотографії кращої якості. Отримавши нові знімки, вони звернули увагу на червоні зірки-гіганти на околицях DF2. Дані небесні тіла мають внутрішню яскравість, яка дозволяє вченим визначати їх відстань від Землі вимірюючи видиму яскравість зірок. Цей метод дослідження називається TRGB і на цей момент є найточнішою.

В результаті дослідження група вчених підтвердила своє початкове відкриття стосовно дефіциту темної матерії у DF2. Також астрономи заявили про те, що ця галактика має розміри близькі до Чумацького Шляху, знаходиться на відстані 72 мільйонів світлових років від нашої планети, а також містить всього 0,25% темної матерії.

Для довідки: темна матерія — це форма матерії, яка не має електромагнітного випромінювання і проявляє себе тільки в гравітаційному впливі. Вона вважається "клеєм", який скріплює галактики.

Вчені виявили унікальну галактику: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання коментарі повідомляло про те, як виглядав запуск космічної ракети SpaceX, яка вивела на орбіту супутник для ВПС США, а також про те, що в роботі космічного телескопа Hubble стався збій.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини