Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили місце на Марсі, де можуть мешкати живі організми
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили місце на Марсі, де можуть мешкати живі організми

За словами вчених, присутність метану на Марсі може бути ознакою життя

19 липня 2021, 16:41
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Фахівці визначили місце розташування джерела метану на червоній планеті. Про це пише видання Science Alert.

Вчені виявили місце на Марсі, де можуть мешкати живі організми

Вчені виявили джерела метану на Марсі. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, група вчених вважає, що змогла визначити місце розташування витоку метану на Марсі.

Для довідки: Ровер NASA Curiosity приземлився на червоній планеті ще в 2012 році і з тих пір вже шість разів фіксував метанові спалахи.

Фахівці з Каліфорнійського технологічного інституту змоделювали частки газоподібного матеріалу і розділили їх на дискретну кількість. Вони врахували швидкість і напрям вітру під час фіксування викидів метану і простежили за ними до конкретних точок на поверхні Марса.

Таким чином, фахівцям вдалося з'ясувати, де найімовірніше можуть перебувати джерела викидів. Зазначається, що один з них може перебувати всього в кількох кілометрах від місця розташування ровера.

За словами вчених, майже вся кількість метану, який знаходиться в атмосфері нашої планети, має біологічне походження. Його наявність на Марсі може бути ознакою життя.

Але навіть якщо цей газ і був вироблений не під час біологічних процесів на Марсі, то це може вказувати на геологічну активність планети, пов'язану з наявністю води. Саме вона є важливим інгредієнтом для життя.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що шестиколісний китайський ровер Zhurong надіслав на Землю кілька нових фотографій із червоної планети. На них він зобразив обладнання, яке знадобилося йому для посадки, а також марсіанські пейзажі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп NASA Hubble зміг відобразити зірку, яка світить у мільйон разів яскравіше за наше Сонце. За словами фахівців, у майбутньому вона може вибухнути як наднова зірка. Це небесне тіло знаходиться всередині туманності Пузир. Подробиці — в нашій статті.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини