Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили і показали зірку рідкісної форми: як вона виглядає (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили і показали зірку рідкісної форми: як вона виглядає (ФОТО)

Форма зірки спотворюється через сусідство з іншим більш масивним об'єктом

13 липня 2021, 14:58
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Міжнародна група вчених виявила зірку рідкісної форми. Про це повідомляє видання ScienceDaily.

Вчені виявили і показали зірку рідкісної форми: як вона виглядає (ФОТО)

Вчені виявили каплевидну зірку. Фото з відкритих джерел

Як стало відомо, астрономи виявили зірку каплевидної форми. На думку фахівців, вона є частиною подвійної системи, яка рухається до злиття та утворення наднової зірки.

Зоряна система під назвою HD265435 знаходиться на відстані близько півтори тисячі світлових років від нашої планети. Вона складається з білого карлика і субкарлікової зірки. Вони роблять оборот одна навколо іншої за час, який трохи перевищує півтори хвилини.

Використовуючи ці дані, отримані від телескопа NASA TESS, вчені виявили, що яскравість другої зірки з часом змінюється. Це свідчить про те, що її форма спотворюється через сусідство з іншим потужним об'єктом.

Для довідки: Білий карлик — це зірка, яка складається з електронно-ядерної плазми. Виробивши паливо, вона світиться завдяки власній тепловій енергії, поступово охолоджуючись протягом мільярдів років.

Вчені виявили і показали зірку рідкісної форми: як вона виглядає (ФОТО) - фото 2

Фото: twitter.com/PeterJDunn

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що міжнародна група вчених завдяки телескопу відомства NASA виявила чотири нові планети, які знаходяться поза нашою Сонячною системою. Вони обертаються навколо двох пов'язаних зірок, що знаходяться на відстані понад 130 світлових років від Землі. Обидві зірки мають вік близько 200 мільйонів років. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що космічний телескоп Hubble сфотографував кульове зоряне скупчення, яке знаходиться в сузір'ї Скорпіона. Відстань між нами й цим скупченням — близько 35 тисяч світлових років. На знімку також можна побачити зірку, яка є найближчою до Сонця.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини