Головна Новини HI-tech космос Вчені виявили чотири загадкові планети, які схожі на Землю
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені виявили чотири загадкові планети, які схожі на Землю

Ймовірно дані небесні тіла були викинуті зі своїх систем

8 липня 2021, 11:20
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики та дослідженню космічного простору (NASA) повідомило про виявлення чотирьох загадкових планет. Про це повідомляє видання Daily Mail.

Вчені виявили чотири загадкові планети, які схожі на Землю

Планета-ізгой зображена художником. Фото: Wilimedia

Як стало відомо, завдяки космічному телескопу відомства під назвою Kepler фахівцям вдалося виявити чотири "вільно плаваючі" планети. Вони не пов'язані ні з однією зіркою-господарем. Небесні тіла була знайдені на основі методу, який називають гравітаційного мікролінзування.

Для довідки: даний метод ґрунтується на випадкових подіях, коли з певної точки зору одна зірка проходить попереду іншої зірки.

Експерти вважають, що планети можливо спочатку сформувалися навколо зірки, однак потім були викинуті з системи гравітаційним притяганням більш масивних планет. Ймовірно їх батьківська зірка все ще продовжує горіти в космосі, але вже з меншою кількістю планет на своїй орбіті.

Вчені розповіли про те, що за їхніми припущеннями дані планети мають маси схожі з масою нашої Землі.

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з американського відомства NASA виявили та показали екзопланету, яка нагадує нашу Землю. Вона була виявлена за допомогою телескопа TESS на відстані 90 світлових років від нас. Передбачається, що на цій планеті можуть бути хмари з води. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" вже писав про те, що космічний телескоп NASA / ESA Hubble сфотографував одразу кілька гігантських галактик. Відстань до них від нашої планети становить близько 350 мільйонів світлових років. Вчені розповіли про них, а також показали, як вони виглядають.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини