Головна Новини HI-tech космос Вчені NASA виявили і показали планету, схожу на Землю (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені NASA виявили і показали планету, схожу на Землю (ФОТО)

Вчені показали екзопланету, яка знаходиться від нас на відстані 90 світлових років

7 липня 2021, 15:10 comments40655
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Американське Національне управління з аеронавтики й дослідженню космічного простору (NASA) показало планету з атмосферою, схожою на земну. Зображення було опубліковано на офіційному сайті відомства.

Вчені NASA виявили і показали планету, схожу на Землю (ФОТО)

Планета, схожа на Землю. Фото: NASA

Це небесне тіло називається TOI-1231 b. Вона була виявлена місяць тому за допомогою космічного телескопа TESS міжнародною групою вчених на чолі з доктором Дженніфер Берт із Лабораторії реактивного руху NASA.

Як стало відомо, екзопланета знаходиться на відстані 90 світлових років від Землі й обертається навколо червоного карлика. Зазначається, що її атмосфера по щільності схожа з Нептуном, однак, на відміну від нього, на ній можуть бути хмари з води як на нашій планеті.

Навіть попри те, що вона обертається навколо своєї зірки в кілька разів ближче, ніж наша планета до Сонця, TOI-1231 b є теплою, за земними стандартами, планетою. Температура на ній становить 57 градусів за Цельсієм, що робить її однією з екзопланет, доступних для атмосферних досліджень. Такі температурні показники зумовлюються тим, що її червоний карлик перебуває на більш холодній стороні.

Вчені повідомляють, що дана екзопланета не придатна для життя у зв'язку з її розмірами (у 3,5 раза більша за Землю).

Вчені NASA виявили і показали планету, схожу на Землю (ФОТО) - фото 2

Нагадаємо, раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вчені з NASA зафіксували найпотужніший за останні кілька років спалах на Сонці. Фахівцям вдалося сфотографувати її на відео завдяки космічному апарату відомства під назвою Solar Dynamics Observatory. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" повідомляв про те, що NASA показало, як виглядає зародження зірок. Для демонстрації цього процесу була створена спеціальна комп'ютерна симуляція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Богдан

8 липня 2021, 12:49

Вы когда печатаете статьи , переведённые Гуглом , хоть вычитывайте их .

Сергей

8 липня 2021, 11:50

Учёные наса не могут сделать двигатель для ракет.


Новини