Головна Новини HI-tech космос Вчені розповіли, що буде, якщо Земля перестане обертатися
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені розповіли, що буде, якщо Земля перестане обертатися

Земля продовжує обертатись, тому що практично ніщо не може її зупинити і це триватиме ще довгий час

24 січня 2022, 13:15
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені розповіли, що може статися, якщо наша планета перестане обертатися. Про це повідомляє видання Space.

Вчені розповіли, що буде, якщо Земля перестане обертатися

Земля. Фото з відкритих джерел

Земля обертається від початку свого народження (вже чотири з половиною мільярди років). Наш будинок створений з уламків, що залишилися після утворення Сонця в результаті колапсу величезної хмари матерії.

За словами астрономів, причиною якої Земля продовжує своє обертання досі і буде це робити ще довгий час є те, що її практично нічого не може зупинити.

Якщо ви покрутите карусель на дитячому майданчику та відпустіть його, зрештою вона зупиниться. Це тому, що коли вона обертається, повітря та поверхня ігрового майданчика тиснуть на неї, викликаючи тертя та уповільнюючи її. Земля обертається у космосі, який практично порожній. У космосі немає навіть повітря, на яке можна було б натрапити і сповільнити обертання Землі.

Однак є одна річ, яка уповільнює обертання Землі: Місяць. Через її гравітаційний вплив земна доба подовжується на одну секунду кожні 50 000 років.

У матеріалі вказується, що єдине, що може зупинити обертання Землі, якщо в неї вріжеться інша планета. Однак, навіть якби це сталося, ймовірніше, що це змінило б спосіб обертання Землі, а не зупинило б її зовсім.

Вчені розповіли про деякі з багатьох змін, які були б після того, як наша планета перестала б обертатися:

• День тривав би пів року, як і ніч. Вдень планета могла б сильно нагріватися, а вночі набагато сильніше остигати. Це вплинуло б на клімат.

• Велика різниця температур між днем ​​та вночі викличе сильні вітри, які переміщатимуть тепле повітря до більш прохолодного, нічного боку Землі. Вітер також дутиме з теплих регіонів навколо екватора до холодних полярних регіонів. На Землі, що обертається, цього не відбувається, тому що вітер відхиляється вбік.

• Зустрічаються східні та західні вітри, а також вітри, що дмуть до полюсів. Можливо, вони могли б створити величезні вири вітру розміром з цілі континенти.

• Зникне магнітне поле.

Ядро Землі частково складається із розплавленого заліза. Обертальний рух Землі перетворює це розплавлене залізо на магніт і надає Землі магнітне поле.

Без нього люди були схильні до захворювань, викликаних випромінюванням, що виходять від сонячних частинок і космічних променів з-за меж Сонячної системи.

Крім того, деякі птахи використовують магнітне поле, щоб знайти дорогу, тому без обертання Землі вони б заблукали.

• Одна й та сама картина на нічному небі

Через припинення обертання були б видні одні й ті самі зірки, тому що ви завжди дивилися б у космос в тому самому напрямку.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що космічний апарат ОАЕ надіслав нові фотографії Червоної планети. Там можна побачити кілька відомих пам'яток.

Також сайт "Коментарі" писав про те, що вчені зафіксували потужний спалах на нашій зірці. Її фотографії змогла отримати обсерваторію сонячної динаміки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини