Головна Новини HI-tech космос Вчені попереджають, що до Землі мчить астероїд: до максимального зближення залишилися лічені дні
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені попереджають, що до Землі мчить астероїд: до максимального зближення залишилися лічені дні

Довжина YE15 становить приблизно 12,8 метра

30 грудня 2021, 18:50
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Астрономи попереджають про великий астероїд, що прямує у бік Землі. Про це пише видання Inverse.

Вчені попереджають, що до Землі мчить астероїд: до максимального зближення залишилися лічені дні

Астероїд. Ілюстрація: Pixabay

За даними фахівців, 6 січня 2022 року поряд із нашою планетою пролетить астероїд під назвою YE15. Повідомляється, що у момент максимального зближення між небесним тілом та Землею буде відстань 7,4 мільйона кілометрів.

Для довідки: відстань від нашої планети до її єдиного природного супутника становить 384 400 кілометрів. Це означає, що астероїд пролетить на відстані, яка у 19 разів більша, ніж до Місяця.

Довжина YE15 становить приблизно 12,8 метра. Він входить до групи астероїдів класу Атон, що обертається навколо Сонця між Землею та планетою Меркурій.

Вчені запевнили, що це небесне тіло не становить жодної небезпеки для землян.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" інформував про те, що фахівці з американського відомства NASA підрахували скільки зможе пропрацювати космічний телескоп "Джеймс Вебб", який вирушив у свою подорож наприкінці минулого тижня. Раніше передбачалося, що апарат зможе пропрацювати близько п'яти років, проте тепер фахівці вважають, що запасів може вистачити 10 і більше років. Докладно про це читайте у нашій статті. 

Також сайт "Коментарі" писав про те, що під час польоту комети Леонарда сталося незвичайне космічне явище. Хвіст небесного тіла роздвоївся. Деякі вчені вважають, що це відбувається через вплив сонячного вітру. Такі явища можуть спровокувати повний зрив хвоста. Зараз комета летить із нашої системи. Докладніше про це читайте у нашому матеріалі. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини