Головна Новини HI-tech космос Вчені показали, як виглядає радіогалактика з чорною дірою в центрі (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Вчені показали, як виглядає радіогалактика з чорною дірою в центрі (ФОТО)

Нове зображення було отримано завдяки телескопу MeerKAT

12 липня 2021, 14:56
Автор:
avatar

Денис

Поділіться публікацією:

Вчені зафіксували радіогалактику. Про це повідомляє видання Space.com.

Вчені показали, як виглядає радіогалактика з чорною дірою в центрі (ФОТО)

Вчені показали нове фото радіогалактики. ФОТО: SARAO

Як стало відомо, нове зображення було отримано завдяки телескопу під назвою MeerKAT. На знімку видно, як потужні радіовипромінювання пронизують космос.

Випромінювання виходить із величезної чорної діри, яка знаходиться в центрі еліптичної галактики, відомої як IC 4296. Енергія, що виділяється речовиною, яка потрапляє в чорну діру, генерує дві радіострумені високоенергетичного газу на протилежних сторонах галактики, створюючи те, що відомо як двопелюсткова радіогалактика.

Недавні спостереження IC 4296 показали, що радіострумені стають нестабільними, оскільки вони подорожують за межі галактики, що дозволяє деяким зарядженим електронам піти в міжгалактичний простір. Ці мандрівні електрони утворюють кілька слабких радіониток, які з'являються під галактикою на новому зображенні.

За допомогою телескопа MeerKAT Південноафриканської радіоастрономічної обсерваторії (SARAO), розташованого в південно-західному регіоні країни Кару, дослідники виявили радіохвилі від IC 4296, а також інші унікальні космічні особливості, які можуть розкрити нові ключі до розгадки великих радіогалактик.

Вчені показали, як виглядає радіогалактика з чорною дірою в центрі (ФОТО) - фото 2

Для довідки: Радіогалактики володіють набагато більшим випромінюванням порівняно з іншими галактиками. Джерела випромінювання радіогалактик зазвичай містять такі компоненти як ядро, гало і радіовикиди.

Нагадаємо раніше видання "Коментарі" повідомляло про те, що вертолітний дрон NASA сфотографував сліди у вигляді серця на червоній планеті. Зображення було отримано під час останнього польоту апарату на Марсі. Детальніше про це читайте в нашій статті.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що на супутнику Сатурна виявлено одну з головних ознак життя




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини